Przygotowane bez tłuszczu ratatuille z grilla
W warzywne dni drugiej fazy diety Dukana staram się jeść zarówno surówki i sałatki, jak i warzywa na ciepło. Przygotowane bez tłuszczu ratatouille to smaczny, delikatny dodatek do obiadu. Polecam!
Ratatouille z grilla
1 bakłażan, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, pół puszki pomidorów, oregano, sól, pieprz
Papryki upiekłam w dobrze nagrzanym piekarniku. Gdy skórka pokryła się czarnymi bąblami, wyjęłam papryki i włożyłam na kwadrans do foliowej torby (dzięki temu mogłam je bez trudu obrać ze skórki). Rozgrzałam patelnię grillową, usmażyłam pokrojone w plastry bakłażana i cukinię aż zmiękły.Warzywa pokroiłam, zmieszałam z pomidorami i przyprawami.
- na diecie Dukana ratatouille najbardziej smakuje mi jako dodatek do grillowanych skrzydełek
- można je jeść na zimno i na ciepło do mięs i ryb
- na bazie przepisu Michaela Smitha z programu "Domowy kucharz" kuchnia.tv
Ale się zaśliniłam...:) Śliczne!
OdpowiedzUsuńZakochalam sie w pierwszym zdjeciu:)
OdpowiedzUsuńPzdr
Doris
cudne kolory
OdpowiedzUsuńgdybym w takich barwach miała jeśc na diecie to od dzisiaj moge na niej byc :-)
uwielbiam...wyglądają pięknie i muszą smakować pięknie.
OdpowiedzUsuńZaśliniłam klawiaturę, no bardzo apetyczne ratatouille. Robiłam smażone, teraz na pewno przetestuję Twoje
OdpowiedzUsuńMisia
No ślinię się do ekrano, bardzo apetyczne, ja zawsze smażyłam warzywa, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńMisiak
Przepraszam za zdublowany komentarz, ale nie coś mi tu nawala
OdpowiedzUsuńM.
Ja już nie bedę ratatouille smażyła, nawet po zakończeniu diety. Zupełnie inny smak, o wiele lepszy!:)
OdpowiedzUsuńtakiego sposobu jeszcze nie testowałam, żeby część w piekarniku, część na patelni ... brzmi i wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń